Tvorca Krstného otca tento sci-fi film pripravoval 40 rokov. Teraz vyšiel ďalší trailer

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Nový trailer na film Megalopolis

Aktualizácia 05.09.2024: Štúdio Lionsgate prináša nový trailer na film Megalopolis. Ako hovorí v ukážke hlas Laurenca Fisburna, snímka pochádza od vizonárskeho tvorcu, ktorý bol vždy napred svojej doby – Francisa Forda Coppolu. Snímka, ktorú chystal takmer 4 dekády, ukazuje tradičný rímsky epos zasadený do modernejšieho New Yorku.

Umelec Cézar (Adam Driver) tu má sny o utopistickej spoločnosti, ktorá ide proti presvedčeniu starostu Cicera (Giancarlo Esposito). Ako vidno, riadi sa podľa zásad, ktoré má ľudstvo od nepamäti – stačí chlieb a hry. Dostávame tak veľkolepé obrazy naozaj ako vystrihnuté z bájok, ktoré skvelo vyniknú v IMAX. Aj v tejto podobe si budeme môcť u nás film vychutnať už od 17. októbra.

Nová ukážka na Megalopolis

Aktualizácia 15.05.: Francis Ford Coppola, režisér známy z Krstného otca si dal 10 ročnú pauzu od filmov, aby sa venoval vysnívanému projektu, ktorý má v hlave od 80. rokov. Teraz od neho prichádza nová ukážka na Megalopolis, ktorý jasne dáva najavo, že na tento bájny sci-fi projekt sa oplatilo čakať.

Hovorí o nej ako o modernej bájke, preto by nemali byť ničím prekvapivým ani hovoriace sochy, herci prezlečení za bájne zvieratá, či nové podoby pre múzy. Ide o rímsky epos zasadený do Ameriky, kde Rím strieda New York (ako Nový Rím). V ňom bojuje geniálny umelec a architekt Ceasar (Adam Driver) nielen so svojími víziami, ale aj so starostom Cicerom (Laurence Fishburne), ktorému nevonia predstava idealistickej utópie.

Vo svete plnom chamtivosti, bitiek, ale aj okázalých ukážoch moci a bohatosti s veľkolepými večierkami sa objaví aj množstvo známych tvári. Mimo predtým oznámených hercov vidíme Giancarla Esposita či Dustina Hoffmana.

film megalopolis
Zdroj: TMDB

Pôvodný článok

Takmer 40 rokov po tom, čo režisér prvý raz priniesol nápad na svoj vysnívaný projekt, prichádza prvá ukážka na Megalopolis. Francis Ford Coppola prvý raz hovoril o scenári ešte v 80. rokoch, teraz, vo veku 84 rokov, konečne prináša svetu svoju unikátnu víziu.

Snímka bude zasadená do Ameriky v 70. rokoch minulého storočia, no v alternatívnej realite, kde New York zasiahlo nešťastie, ktoré zmenilo celú infraštruktúru. Kúsok je popisovaný ako rímsky epos zasadený do prostredia Spojených štátov. Preto nie je náhodou, že hlavný hrdina, ktorého stvárni Adam Driver, nesie práve meno Cézar.

Novodobý Cézar na križovatke ľudstva

Meno dobre poznáme v podobe antického generála, ktorý priniesol slávu Rímskej ríši. Aj tento novodobý, ktorý kedysi organizoval štrajky farmárom, sa stane novým veľkým mužom histórie. Zisťuje totiž, že má dar pretvárať svet. Zároveň má byť postava aj odkazom na samotného Coppolu, ktorý chce týmto kúskom úplne premeniť smerovanie kinematografie.

Drivera vidíme v ukážke na okraji mrakodrapu, pričom vide o metaforu, ktorou tvorca ukazuje, že tu na hrane stojí celé ľudstvo. Civilizácia je zároveň na križovatke, v ktorej sa musí určiť, či sa nechá pohltiť vírom lakomstva, sebaklamu či politickej propagandy. Existujú ale aj svetielka nádeje.

Silné, hviezdami nabité sci-fi

Môže ich priniesť protagonista, či niektorá z postáv z kvalitného obsadenia. Okrem Drivera tu búdu Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Aubrey Plaza, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, ktorý je synovcom režiséra či Talia Shire, Coppolova sestra.

Režisér zároveň priniesol prvý náhľad na svoj dlho chystaný film v ikonický dátum. V príspevku na sociálnej sieti zverejnil, že film venuje svojej zosnulej manželke Eleanor. Jej narodeniny (4. mája) s ňou osláviť už nemôže, a preto prináša ukážku na film ako dar celému svetu. Snímka bude mať svoju premiéru na filmovom festivale v Cannes.

Ako sa vám páči prvá ukážka na Megalopolis? Čo si sľubujete od tohto eposu, ktorý má zmeniť kinematrografiu? Páči sa vám Coppolova idea? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroj: American Zoetrope; collider.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -