streda, 16 októbra, 2024
Reklama

Geniálne správy. Nový Pán prsteňov film bude veľkolepejší než čakáte

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Nový Pán prsteňov film v roku 2026 bude veľkolepý

Aktualizované 14. októbra 2024: Fanúšikovia Pána prsteňov sa už nevedia dočkať nového hraného filmu zo série, ktorý vyjde v roku 2026. V skutočnosti však nepôjde len o jeden titul. Ako totiž potvrdil Sir Ian McKellen, nadchádzajúci film Lord of the Rings: The Hunt for Gollum bude rozdelený na dve samostatné časti.

Príbeh oboch filmov sa zameria na postavu Gluma (Andy Serkis) a bude sa odohrávať počas prvého filmu série Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa. Zatiaľ nie je jasné, kedy presne vyjdú dve časti Lovu na Gluma, pravdepodobne však oba uvidíme v roku 2026 s niekoľkomesačnou medzerou.

Reklama

Pôvodný článok

Spoločnosť Warner Bros. Discovery na čele s Davidom Zaslavom viedla tlačovú konferenciu, na ktorej priniesla poriadne nečakanú správu. Oznámila, že Pán prsteňov dostane ďalší film už o dva roky. Predpokladané skepsy divákov chcú upokojiť tým, že sa vracajú tvorcovia prelomovej trilógie podľa diela J.R.R. Tolkiena.

Reklama

Naspäť je tak režisér troch filmov z rokov 2001, 2002 a 2003, Peter Jackson. Spolu s ním sa vracajú aj jeho pracovní partneri Fran Walsh a Philippa Boyens. Majú film nielen produkovať, ale aj sprevádzať aj na „každom kroku jeho cesty“, doplnil generálny riaditeľ Zaslav.

pán prsteňov glum
Zdroj: New Line Cinemas

Zameria sa na nečakanú postavu

Aktuálne sa pracuje na prvotných verziach scenára, ktoré píšu nielen Walsh a Boyens. Podieľajú sa na nich aj Phoebe Gittins a Arty Papageorgiou. Skúmať budú príbehové línie, ktoré ešte nikdy neboli rozpovedané. A naozaj, prvý zo sľubovaných filmov sa zameria na postavu, pri ktorej by sme to nečakali – Gluma. Snímka tak aj dostáva zatiaľ pracovný názov Lord of the Rings: The Hunt for Gollum.

Reklama

Zaručený je aj návrat ďalšej hviezdy, Andyho Serkisa, ktorý mu prepožičal hlas a pohyby pre animáciu. Tentoraz sa postaví aj do ďalšej pozície – bude zároveň režisérom filmu.

Reklama

Serkisa už ako tvorcu poznať môžeme, postaral sa napríklad o hranú adaptáciu Knihy džunglí a režíroval aj druhého Venoma.

Tolkienisti sú v očakávaní, no skeptickí

Spoločnosť Warner Bros. oznámila ešte vo februári v roku 2023, že dáva dohromady nové štúdio pracujúce pod banerom New Line Cinema. Dali najavo, že chcú pripraviť viacero filmov, odvtedy však nepadli žiadne veľké oznámenia. Preto je ohlásenie Hunt of Gollum naozaj veľkou a nečakanou novinkou.

Zaujímavosťou je, že jedna snímka pod rovnakým názvom už vznikla. Ide ale o krátky fanúšikovský film, ktorý sa dá nájsť na YouTube. Napriek svojej produkcii je značne obľúbený u tolienistov. Pri postave Gluma (Golluma) sú však opatrní, práve s ním vyšla minulý rok jedna z najhorších hier roka.

Reklama

Čo hovoríte, že ďalší Pán prsteňov film sa zameria na postavu Gluma? Prekvapilo vás, že príde už v roku 2026? Veríte s jeho kvalitou Jacksonovi? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: variety.com

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama