Na Netflix dorazil slovenský film, aký nemá obdobu. Okamžite si podmanil divákov

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 24 rokov a moje 3 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moja mačka. A tá tretia je tajná.

Slovenský krimi triler dorazil na streamovaciu službu

Na streamovaciu službu Netflix konečne dorazil slovenský triler o droge, ktorá z ľudí robí zombie. Film Fentasy natočený podľa skutočných udalostí spred 10 rokov mal kino premiéru len v marci 2024, teraz si ho však diváci pozrú už aj z pohodlia domova.

V centre pozornosti domácej filmovej novinky stojí nebezpečná droga fentanyl, ktorá každoročne zapríčiní desaťtisíce úmrtí na celom svete. Práve s ňou skríži svoje cesty ústredná dvojica postáv, ktoré nemôžu mať ani tušenie o tom, ako veľmi im táto chyba zmení životy…

Hlavné úlohy v príbehu stvárnili fantastickí herci Kristína Kanátová, David Švehlík a Noël Czuczor. Tým sekundovali mená ako Peter Ondrejička, Viktória Šuplatová, Anna Jakab Rakovská, Tomáš Magát, Vladimír Jedľovský a ďalší.

Nie je bez chýb, no divákov aj tak zaujal

Na portáli CSFD má film Fentasy pomerne kritické skóre len 51 %. Diváci neboli spokojní napríklad so scenárom a spôsobom rozprávania deja, ako však píše viacero hodnotiacich, napríklad spomínanému hereckému obsadeniu sa nedá nič vytknúť. Zaujala taktiež aj debutová réžia Samuela Vičana a Anastasie Hoppanovej, ktorí sa v niektorých prípadoch skutočne pohrali so zábermi a kamerou.

Koniec koncov je tak Fentasy nádejný česko-slovenský film, ktorý má na papieri všetko, čo by mal mať správny kriminálny triler o drogách. Zhliadnutím na Netflixe taktiež podporíte slovenskú tvorbu, čo určite nie je zanedbateľný čin.

Pútavý príbeh už stihol prilákať veľké množstvo divákov, aktuálne sa totiž v Česku aj na Slovensku nachádza v TOP 10 najsledovanejších filmov, aj keď na platformu dorazil len 30. mája.

O čom je dej Fentasy (2024)?

Peller (Noël Czuczor) sa so svojou výstrednou priateľkou Sofiou (Kristína Kanátová) rozhodne zarobiť poriadny balík peňazí, aby mohli vypadnúť z Bratislavy.

Rozbehnú biznis s fentanylom, syntetickou drogou, ktorá je až päťdesiatkrát silnejšia ako heroín. Drogové podsvetie však nie je nič pre slabé povahy a dvojici začne ísť po krku nielen polícia, ale aj nebezpečná ruská mafia. Dá sa z tohto kolotoča za hranou zákona vôbec vystúpiť?

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -