Ikonická postava z Pána prsteňov sa určite vráti v nových filmoch. Herec však posiela filmárom jasný odkaz

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Ian McKellen opäť vzdudil nádeje na ikonický návrat

Aktualizácia 02.09.2024: Herec Ian McKellen opäť rozdúchava nádeje, že by sa mohol vrátiť ako Gandalf v ďalších filmoch Pán prsteňov. Zatiaľ nie je známe, či referuje na ten pripravovaný, ktorý má prísť v roku 2026, potvrdil však, že jeden z najmocnejších mágov Stredozeme sa vráti. Počas rozhovoru s magazínom Big Issue totiž uviedol:

„Bolo mi povedané, že bude viac filmov a Gandalf v nich bude zahrnutý a dúfajú, že ho budem hrať. Kedy? To neviem. Kde je scenár? Ešte nebol napísaný. Takže by sa mali poponáhľať!“

Poslednou vetou McKellen reagoval nielen na svoj vek, keďže má aktuálne 85 rokov, ale aj na nedávne zranenie. Iba dva mesiace od premiéry jeho hry Player Kings spadol z pódia a utrpel viaceré vážnejšie zranenia. Na niekoľko týždňov sa tak stiahol do úzadia. Teraz je však opäť pripraveny vrhnúť sa do azda svojej najslávnejšej role.

Ian McKellen a jeho posledná rola?

Najlepšie ho môžeme zrejme poznať ako Gandalfa zo série Pán prsteňov. Herec, ktorý koncom mája oslávil 85 rokov má za sebou bohatú kariéru trvajúcu šesť dekád. V poslednom rozhovore pre britský magazín Times však Ian McKellen povedal, že jeho najbližšia rola by mohla byť jeho poslednou.

Umelec je počas svojej kariéry známy nielen filmovými vystúpeniami, ale aj svojou prácou na divadelných doskách. Objavuje sa už roky v shakespearovských hrách a aktuálne kývol na novú úlohu v predstavení Player Kings. To kombinuje viaceré práce známeho dramatika a pretvára ich do súčasných reálií, pričom McKellen bude hrať postavu Falstaffa prevzatú z drámy Henrich IV.

Ian McKellen player kings
Zdroj: British Theatre

Posledný raz by to mohlo byť v divadle

V rozhovore pre magazín povedal, že je dosť možné, že pôjde o jeho poslednú úlohu. Po krátkom dialógu však dodal, že toto si už v minulosti povedal niekoľkokrát a už pri viacerých ponukách povedal, že to bude jeho posledná práca a nič ďalšie nezoberie.

Je tu stále však jedna vec, ktorá by ho veľmi lákala. Ako sme sa dozvedeli pre niekoľkými týždňami, Andy Serkis a Peter Jackson spolu pripravujú ďalší hraný film zo sveta Pána prsteňov, ktorý sa zameria na postavu Gluma. S jeho pracovným názvom Hunt for Gollum má prísť do kín počas roka 2026.

ian mckellen gandalf
Zdroj: Warner Bros.

Srdcová úloha by ho však mohla presvedčiť

Ďalší kúsok zo známej fantasy série by mohlo byť práve to, kde by si McKellen rád zopakoval svoju známu rolu. Povedal:

„Zatiaľ nie je scenár, nemám žiadnu ponuku. Ale záujem mám! Ak dovtedy dožijem.“

Vieme, že film bude prequelom, teda sa bude odohrávať pred udalosťami pôvodnej trilógie. Avšak pre postavu Gandalfa, ktorý je tisícky rokov starou mocnou bytosťou, by vôbec v rozmedzí desiatok rokov vôbec nebol problém. S absolútnou istotou však herca môžeme vidieť v divadelnej hre Player Kings.

Ian McKellen povedal, že rola Gandalfa by ho prehovorila na návrat. Čo si o tom myslíte vy? Radi ho znovu uvidíte v tejto úlohe alebo si myslíte, že svojou divadelnou hrou skončí kariéru? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroje: thetimes.com; news.yahoo.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -