piatok, 18 októbra, 2024
Reklama

Tieto filmové postavy si zahrali netradiční herci. Ktorý z nich podal najlepší výkon?

Nenechajte si ujsť

Ondrej Surmai
Ondrej Surmai
May the Dark Side be with you, Anakin!

Tieto postavy hrali iní herci, ako by ste tipovali

Niekedy máme ten pocit, že všetci hráme v tomto svete nejakú rolu. A v Hollywoode to platí dvojnásobne. Napríklad Dwayne Johnson je skrátka drsný a veľký chlap, typický hrdina a záchranca. Taký Eddie Murphy je zasa ten chlapík, ktorý sa vykecá z každej situácie, skrátka typický vtipkár.

Niekedy sa však stane, že si herci akoby vymenia svoje tradičné úlohy a zahrajú si vo filmoch mimo ich komfortnej zóny. A práve na takéto prípady sa dnes zameriame. Tieto filmové postavy si totiž zahrali skutočne netradiční herci.

Reklama

8. Bob Odenkirk ako Hutch Mansell – Nikto (2021)

Bob Odenkirk sa nepreslávil ako herec v akčných filmoch. Všetci ho poznáme skôr ako podlého právnika Saula Goodmana zo seriálov Perníkový tatko (2008 až 2013) a Better Call Saul (2015 až 2022). Napriek tomu si v roku 2021 zahral v akčnom trileri postavu bývalého agenta.

Reklama

Ten pôsobil na poste tzv. čističa, čo znamená, že riešil tie najhoršie možné situácie. A aj napriek tomu, že v súčasnosti žije pokojným životom, jeho minulosť ho opäť dobehne.

Napriek faktu, že Boba Odenkirka sme v takomto filme nečakali, podal skutočne presvedčivý výkon. Rola starnúceho agenta s extrémne temnou minulosťou mu skrátka sadla. Rovnako tak aj jeho kolegovi Christopherovi Llyodovi. Ten sa totiž preslávil ako Dr. Emmet Brown vo filmovej sérii Návrat do budúcnosti (1985 až 1990)

Reklama

7. Robin Williams ako Walter Finch – Insomnia (2002)

Robin Williams a sériový vrah? V Hollywoode nie je nič nemožné a aj komik dokáže presvedčivo zahrať totálneho psychopata. Stalo sa tak v uznávanom trileri Insomnia režiséra Christophera Nolana. Ten všetkých prekvapil obsadením postavy Waltera Fincha. Proti nemu stál detektív Will Dormer v podaní Al Pacina. Ten si však rolu policajta zahral už niekoľkokrát, takže nešlo o nič nezvyčajné.

Reklama

Williams však v sebe našiel potenciál pre dramatické postavy. Jeho záporný hrdina bol vďaka jeho sympatickému vzhľadu v podstate ešte desivejší. Okrem Williamsa a Pacina podali skvelé výkony aj herečky Hilary Swank či Maura Tierney.

6. Jim Carrey ako Truman Burbank – Truman show (1998)

Jim Carrey sa preslávil vystupovaním v komickej šou Saturday Night Live. Ako komik sa dostal do dvoch filmov, ktoré posunuli jeho kariéru na iný level. Tým prvým je dnes už kultová komédia Maska (1994) a tým druhým je takisto kultová komédia Blbý a blbší (1994). Po týchto filmoch sa Carrey venoval výhradne komédiám až do roku 1998 a filmu Truman Show. Kto by povedal, že v tejto atypickej dráme bude taký skvelý?

Za svoj výkon dokonca získal Zlatý glóbus. Všetkých divákov tak presvedčil o tom, že aj keď patrí medzi najviac cenených komikov, nie je to herec jedného žánru. Svoje dramatické schopnosti naplno predviedol aj vo filme Večný svit nepoškvrnenej mysle (2003). Tento film bol svojou schémou snáď ešte temnejší a viac psychologický. (Článok pokračuje na ďalšej strane.)

Reklama
Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama