Reklama
sobota, 5 októbra, 2024

Všetci sa mýlili. Najnovší Marvel seriál je obrovský hit

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)
Reklama

Marvel zabodoval svojím novým seriálom

Aktualizované 27. septembra 2024: Aj napriek prvotným pochybnostiam diváci obľubujú nový Marvel seriál Agatha All Along (Za všetkým hľadaj Agáthu). Podľa informácií Deadline streamovacia služba Disney+ hlási 9,3 milióna divákov za prvých 7 dní po zverejnení.

Pre porovnanie, druhá séria Marvel seriálu Loki minulý rok dosiahla 10,9 milióna zhliadnutí už za tri dni. Avšak Disney+ málokedy zverejňuje výsledky streamovania. Môžeme preto predpokladať, že ak zverejnili počet divákov, považujú to za pozitívny výsledok, inak by ho pravdepodobne zatajili.

Reklama

Čo sa odozvy divákov týka, Agatha All Along zbiera vlažné reakcie. Na IMDb má hodnotenie 6,7 bodov z 10, pričom používatelia CSFD mu venovali 68 %. Na portáli Rotten Tomatoes hodnotia seriál o niečo pozitívnejšie, tu má skóre od kritikov až 83 % a od divákov 82 %.

Reklama

Pôvodný článok

Marvel prináša prvý trailer na seriál Agatha All Along, ktorý pôvodne vznikol ako spin-off k WandaVision. Zameriava sa na postavu bosorky Agathy v podarní Kathryn Hahn a na to, ako sa bude znovu snažiť získať svoje sily. Bizarný materiál a neustále sa meniaci názov vyvolávali v divákoch skôr skeptické pohľady, teraz môžu svoje obavy zahodiť. Podľa ukážky vyzerá projekt naozaj zaujímavo.

Začína sa, prekvapivo, ako detektívny triler so všetkým, čo k tomu patrí. V pochmúrnych lesoch je nájdené telo neznámej ženy, ktorá na veľké počudovanie dostáva meno W. Maximoff. Takto sa dozvedáme, že ide o manifestáciu Scarlet Witch, ktorá Agathu Harkness uväznila v jej fiktívnom živote a pripravila ju o magické schopnosti.

Reklama

Štvorica čarodejníc na nebezpečnej ceste

Teraz však prichádza na pomoc tajomná čarodejnica menom Rio Vidal, ktorú stvárňuje Aubrey Plaza. Nielenže ju oslobodzuje, zároveň jej povie aj o prastarom rituáli menom Cesta Čardodejníc. Extrémne nebezpečná skupina skúšok po jej absolvovaní splní čarodejnici čokoľvek po čom túži. Tu sa naskytne cesta na opätovné získanie schopností.

Reklama

Dve mágiu ovládajúce postavy v tom nebudú samé. Agatha dá dohromady sabat (nie práve najlepšie vybraných) čarodejníc. Medzi nimi nachádzame Liliu Calderu, 450 rokov starú bosorku (hrá ju Patti LuPone), Sasheer Zamattu ako zaklínačku Jennifer Kale a štvoricu uzatvorí mužský spoločník Joe Locke ako Billy. Ďalej tu hrajú Ali Ahn či Debra Jo Rupp.

seriál agatha all along
Zdroj: YouTube / Marvel Entertaiment

Kreatívne spojenie žánrov a známi tvorcovia soundtracku

Seriál podľa ukážky vyzerá ako poriadne kreatívne spojenie viacerých žánrov. Typicky pre MCU tu nájdeme aj štipku humoru, do kotlíka sa pridá fantasy s čarami a mágiou a poriadne to premiešajú hororové vizuály, pri ktorých nechýbajú posadnutia alebo monštrá.

Dobrou správou pre fanúšikov je aj fakt, že sa vracajú pre hudbu skladatelia Kristen Anderson-Lopez a Robert Lopez, ktorí vytvorili známy hit Agatha All Along. Seriál budeme môcť sledovať od 18. septembra, kedy prídu na Disney+ v premiére hneď dve epizódy.

Reklama

Ako sa vám páči trailer na seriál Agatha All Along? Presvedčil vás, že môže ísť o kvalitný kúsok? Páči sa vám jeho spojenie žánrov a plná dávka mágie v Marvel univerze? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroj: variety.com

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama