Reklama
sobota, 5 októbra, 2024

Podraz od Samsungu? Svoj najmodernejší produkt neprinesú na Slovensko

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 24 rokov a moje 3 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moja mačka. A tá tretia je tajná.
Reklama

Pokročilá technológia Samsungu nepríde na náš trh

Aktualizované 24. septembra 2024: Sú tomu už celé mesiace, čo oficiálne predstavili Samsung Galaxy Ring, no dodnes nie je v predaji na Slovensku. A pravdepodobne to ani v najbližšej dobe nebude, ak vôbec niekedy.

Samsung v pondelok 23. septembra rozšíril predaj svojho smart prsteňa do ďalších európskych krajín (Holandska a Belgicka), kde sa bude predávať za 449 eur. Ide o rovnakú cenu ako v iných krajinách Európskej únie, vrátane Nemecka či Francúzska, kde je prsteň tiež dostupný. Stále však nie je ani chýru ani slychu o predstavení na našom trhu.

Reklama

Posledná informácia o uvedení prsteňa na Slovensku pochádza ešte z júlovej tlačovej správy Samsungu, v ktorej sa píše, že „Galaxy Ring nebude v Českej republike ani na Slovensku dostupný.“

Reklama

Aktuálne ani nedokážeme odhadnúť, kedy by sa tak mohlo udiať. Treba zmieniť, že prsteň sa stále nepredáva na viacerých kľúčových európskych trhoch, ako napríklad v Španielsku, Taliansku, Portugalsku či celej Škandinávii. Je teda možné, že na Slovensko sa prvá generácia Samsung Galaxy Ring nedostane vôbec a kúpime si tu až nejakú ďalšiu verziu.

Treba zmieniť, že prsteň si môžete zakúpiť v zahraničí a doniesť si ho na Slovensko, kde vám bude bez problémov fungovať. Avšak prípadný servis alebo technické problémy tu nevyriešite. Spoločnosť to teda neodporúča.

Reklama

Pôvodný článok

Spoločnosť Samsung ohlásila Galaxy Ring, ktorý prináša poskytovanie komplexnej starostlivosti o fyzické i duševné zdravie. Prsteň Galaxy Ring zatiaľ na Slovensku nebude dostupný. V úvodnej fáze si ho kúpia iba zákazníci v Nemecku, Anglicku a Francúzsku.

Reklama

Galaxy Ring sa spolieha na technológiu senzorov Samsung ukrytých v zdanlivo obyčajnom prsteni. Zariadenia sú navrhnuté pre nepretržité sledovanie zdravotného stavu a majú nízku hmotnosť od 2,3 gramov do 3,0 gramov, v závislosti od veľkosti.

Konkávny povrch vyzerá štýlovo a zároveň zvyšuje odolnosť. Vďaka vodotesnosti 10ATM a povrchovej úprave Titanium Grade 5 je Galaxy Ring odolný a nemusíte sa oňho báť.

Batéria vydrží 7 dní a na jej dobíjanie slúži štýlová krabička pre rýchle nabíjanie. Stav nabitia indikuje zabudované LED osvetlenie.

Reklama
samsung-galaxy-ring
Zdroj: Samsung

Samsung Galaxy Ring bude dostupný v titánovo čiernej, titánovo striebornej a lesklej titánovo zlatej farbe. K dispozícii je aj veľkostná sada, ktorá pomôže zákazníkom vybrať správnu veľkosť prsteňa z deviatich možností.

Všetky zdravotné dáta na jednom mieste

Nazbierané dáta zo senzorov v prsteni budú k dispozícii v službe Samsung Health, ktorá nevyžaduje predplatné. Firma taktiež nekomunikovala žiadne budúce plány zaviesť predplatné za používanie služieb, ako tomu je u konkurenčných výrobcov – napríklad Oura Ring.

Galaxy Ring dokáže sledovať spánok a analyzovať jeho jednotlivé fázy. Popri skóre spánku a analýzy chrápania poskytuje nové spánkové metriky, ako je pohyb počas spánku, latencia spánku, srdcová a dychová frekvencia, pre podrobnú a presnú analýzu kvality spánku. Dostupná je aj funkcia Sledovania cyklu, vďaka ktorej môžu ženy lepšie sledovať svoj menštruačný cyklus.

Reklama

Umelá inteligencia Galaxy AI počas používania prsteňa generuje správu o vašom zdravotnom stave zahŕňajúcu rôzne zdravotné ukazovatele, ako je napríklad spánkový koučing.

samsung prsten
Zdroj: Samsung

Jedno číslo pre kompletný prehľad

Pre zjednodušenú komunikáciu zdravotného stavu Samsung vymyslel Energy skóre – jednotné číslo, ktoré vyjadruje váš zdravotný stav. Na základe neho Galaxy AI navrhuje odporúčania, ako ovplyvniť svoj fyzický a psychický stav.

Energy skóre sa vypočítava na základe vyhodnotenia vášho fyzického a duševného zdravia podľa štyroch významných faktorov: spánok, aktivita, tepová frekvencia v spánku a variabilita tepovej frekvencie v spánku.

Reklama

Galaxy Ring podporuje aj rozsiahlejšie každodenné sledovanie kondície a môže vás informovať o stave vášho srdca pomocou funkcie Upozornenie na srdcový tep. Prsteň tiež pomáha udržiavať aktívny životný štýl a motiváciu vďaka automatickému sledovaniu chôdze a behu pomocou funkcie Automatické rozpoznanie cvičenia. Ak teda zabudnete spustiť tréning manuálne, nič sa nedeje a prsteň ho aj tak odsleduje.

Prsteň je naplno integrovaný do ekosystému Samsung Galaxy a dokáže súbežne fungovať s hodinkami Galaxy Watch. Zaujímavosťou je, že 7-dňovú výdrž batérie prsteňa môžete predĺžiť až o 30 % pri nosení hodiniek. Tie totiž automaticky prevezmú niektoré funkcie sledovania telesných funkcií od prsteňa, aby obe zariadenia zbytočne nesledovali tú istú hodnotu.

samsung-galaxy-ring
Zdroj: Samsung

Cena a dostupnosť Samsung Galaxy Ring na Slovensku

Ako sme spomínali na začiatku článku, prsteň bude zatiaľ dostupný len v Nemecku, Anglicku a Francúzsku. Samsung chce vyšperkovať systém skúšania veľkostí prstov pre zákazníkov. Následne produkt prinesú do zvyšku Európy, vrátane Slovenska. Zahraničné zdroje nasvedčujú, že by to mohlo byť zhruba na prelome rokov 2024 a 2025.

Reklama

Cena prsteňa v Európe bude podľa informácií Dealabs 449 eur. Pre 100-percentné potvrdenie cenovky si ale budeme musieť počkať na oficiálnu správu od Samsungu. V USA je taktiež k dispozícii na predobjednanie za 399 amerických dolárov.

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama