piatok, 18 októbra, 2024
Reklama

Aktuálne: Zomrel herec obľúbenej postavy z Teórie veľkého tresku

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Zomrel Bob Newhart

Filmový svet obletela ďalšia smutná správa. Zomrel komik a často hosťujúci herec Bob Newhart. Vo veku 94 rokov podľahol chorobe vo svojom domove v Los Angeles, o jeho smrti informoval dlhoročný publicista Jerry Digney (cez Hollywood Reporter).

Newhart sa narodil na predmestí Chicaga v roku 1929 a v tomto meste pôsobil takmer celý svoj život. Ešte v 50. rokoch začal vystupovať po kluboch ako stand-up komik a jeho cynický humor si publikum automaticky zamilovalo. Preto nie je prekvapením, že jeho vystúpenia vyšli na samostatnom albume už v roku 1960 a držali sa na vrchole rebríčka nehudobných nosičov.

Reklama
Bob Newhart Stand Up
Zdroj: MTM Comedy

Nespočetné účasti v seriáloch a celá rada ocenení

70. roky v jeho kariére zase patrili samotatnému seriálu, ktorý dostal názov The Bob Newhart Show. Zasadili ho role fiktívneho psychológa, ktorý si k sebe pozýval a veľmi svojským spôsobom spovedal iných komikov. Takto dokázal dať debut viacerým známym menám, medzi nimi napríklad Jack Riley alebo Marcia Wallace (ktorá bolo aj dlhoročným hlasom v Simpsonovcoch). Seriál fungoval až do roku 1978, kedy bol po 142 epizódach zrušený.

Reklama

Napriek tomu osobnosť nezaháľala, pravidelne sa objavoval vo viacerých projektoch, hosťoval v seriáloch a na krátky čas mal opätovne svoju vlastnú šou (v roku 1982). To všetko mu zabezpečilo, že bol v roku 1992 uvedený do Televíznej siene slávy (Academy of Television Arts Hall of Fame).

Teória veľkého tresku Bob Newhart
Zdroj: Warner Bros. Television

Najlepšie poznaný z Teórie veľkého tresku

Pri tom sa však jeho ocenenia nekončia, v roku 2002 sa stal držiteľom ocenenia Marka Twaina za prínos k humoru. Bol vôbec piatym človekom, ktorý podobnú cenu obdržal. Pri tejto príležitosti dokonca vydal svoje memoára I Shouldn’t Even Be Doing This

Reklama

Napriek početným účastiam v seriáloch sa mu za dlhé dekády nepodarilo získať cenu Emmy. Tú konečne obdržal v roku 2013 po účasti v seriáli Teória veľkého tresku, odkiaľ ho môže poznať väčšina divákov. Zahral si tu Arthura Jeffriesa alias profesora Protóna a rolu si zopakoval aj v prequeli Mladý Sheldon.

Reklama

Cudzí mu ale nebol ani filmový svet. Vidieť sme ho mohli napríklad v komédiách Svadba naruby, Vianočný škriatok alebo Šéfovia na zabitie.

Zdroj: hollywoodreporter.com

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama