piatok, 18 októbra, 2024
Reklama

Slávni herci to konečne priznali: V týchto filmoch a seriáloch si zahrali len kvôli peniazom

Nenechajte si ujsť

Ondrej Surmai
Ondrej Surmai
May the Dark Side be with you, Anakin!

Herci, ktorí si zahrali v známych projektoch iba kvôli peniazom

Podobne ako my chodíme do práce, aby sme zarobili, tak aj herci hrajú, aby zbohatli. A niektoré filmy či seriály im dajú toľko peňazí, o ktorých sa nám ani nesníva. A preto, aj keď sa im to osobnostne nepáči, hrajú aj vo filmoch či seriáloch, ktorými opovrhujú. Dnes vám preto ukážeme, ktorí slávni herci sa priznali, že v týchto projektoch hrali len kvôli peniazom.

7. Stephen Dillane – Game of Thrones (2011 až 2019)

Seriál Game of Thrones poznáme všetci. A aj keď mnohí z nás majú ťažké srdce na tvorcov za finálnu sériu, celkovo tento seriál patrí medzi vrchol televíznej tvorby. Britský herec Stephen Dillane bol ešte pred týmto seriálom známy ako skvelý divadelný herec. Hral v mnohých Shakespearovských hrách, pričom získal aj prestížne ocenenie Tony.

Reklama

Seriáloví fanúšikovia ho však poznajú ako Stannisa Baratheona. Ten bol jedným z ašpirantov na trón. Známa je hlavne brutálne sadistická scéna, v ktorej Stannis upáli svoju dcéru, aby tak pozdvihol svoje šance na železný trón.

Reklama

Pre samotného herca je seriál príliš brutálny a preto ho nesleduje. Taktiež uviedol, že na tomto projekte ho lákali hlavne peniaze.

6. Sir Alec Guinness – Star Wars (1977 až 2019)

Sir Alec Guinness je taktiež britským hercom, ktorý ešte v 50. rokoch získal Oscara. Neskôr ho Alžbeta II. pasovala na rytiera. To všetko je však každému jedno. Herec je totiž známy po celom svete primárne kvôli jednej postave. A tou postavou je Obi-Wan Kenobi zo série Star Wars. Sám Guinness však priznal, že ho režisér a tvorca celého projektu George Lucas uplatil, aby do toho šiel.

Reklama

V roku 2000 britský herec zomrel a v roku 2003 autor Piers Paul Reed publikoval niekoľko listov z jeho biografie, v ktorej celý Lucasov nápad dourážal. O filme Star Wars: Epizóda IV – Nová nádej (1977) si totiž myslel, že je to „rozprávkový odpad“. Taktiež už zosnulý herec priznal, že keď mu volal jeho agent s ponukou hrať v tomto filme, tak povedal: „Ak ma správne zaplatia, tak do toho pôjdem“.

Reklama

A veru, že ho správne zaplatili. Guinness totiž dostal nielen slušný honorár, ale takisto aj 2,25 % z celkových tržieb filmu. Keďže zo Star Wars sa stala komerčná bomba, Guinness už nikdy nemusel pracovať. Ešte že si zahral v tomto „rozprávkovom odpade“.

5. Paul Bettany – séria MCU (2008 až súčasnosť)

Paul Bettany bol, čo sa série MCU týka, najprv hlasovým hercom. Prepožičal totiž svoj hlas technológii zvanej JARVIS. Táto technológia doslova ovládala celý dom Tonyho Starka a takisto aj jeho obleky. Neskôr v sérii Avengers na seba prebral podobu Visiona, ktorá mu už zostala až do filmu Avengers: Infinity War (2018), kedy jeho postava zomrela. Naposledy sa objavil v seriáli WandaVision (2021).

Každopádne Bettany uviedol, že komiksové filmy nie sú nič pre neho. Nikdy nečítal žiadny komiks, a nevidel ani žiaden komiksový film, pretože ho to nezaujíma. Sám sa priznal, že sa mnohokrát cítil ako pirát, pretože len vošiel do štúdia, prečítal pár riadkov a odišiel s kopou peňazí.

Reklama

4. Jackie Chan – Križovatka smrti (1998 až 2007)

Jackieho Chana poznáme ako jednu z najväčších akčných legiend filmového plátna. Zahral si vo viac ako 100 tituloch, pričom z mnohých týchto filmov sa stali kasové trháky. A medzi takéto filmy patrí aj komédia Križovatka smrti (1998).

Tá bola tak úspešná, že vznikla aj druhá a tretia časť. A už nejaký ten čas sa hovorí aj o štvorke. Každopádne herec počas rozhovoru v roku 2012 prezradil, ktorý film nakrútil len pre peniaze a všetkých to dosť prekvapilo.

Bola to práve Križovatka smrti, v ktorej si Chan zahral s komikom Chrisom Tuckerom. V tomto rozhovore herec uviedol, že na každý film, na ktorý kývol mal isté dôvody, okrem Križovatky smrti. Tento film vraj urobil len čisto pre peniaze, pričom však priznal, že práve táto akčná komédia dosiahla v USA a v Európe najväčší úspech. (Článok pokračuje na ďalšej strane.)

Reklama
Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama