Herný fenomén 2024 naďalej láme rekordy, predaje prekonali šialené čísla

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Hra naďalej láme rekordy

Aktualitácia 09.09.2024: Minulý mesiac bola vydaná RPG hra Black Myth: Wukong. Svojím historickým zasadením, ktoré sa silno opiera a čínsku mytológiu s mimoriadne realistickou grafikou si získaloa milióny hráčov. Už počas prvých dní po svojom vydaní lámala rekordy na Steame a ako informuje analytický portál VGCharts neprestáva v tom doteraz.

Hra po dvoch týždňoch od svojho vydania hovorí o 18 miliónoch predaných kusoch. Tým dokonca prekonala aj mimoriadne žiadaný hit Elder Ring, ktorý rovnaký počet predajov dosiahol za 16 dní.

Black Myth: Wukong tops $850 million in gross revenue on Steam, over 17.8 million units sold, with average playtime of 27 hours.
byu/Aureus23 inGames

Úspech ešte viac povzbudil tvorcov zo spoločnosti Hero Games. Jeden z ich hlavných predstaviteľov, Daniel Wu, už potvrdil, že onedlho k hráčom príde aj rozšírenie. S ním by chceli mieriť na hranicu 30 miliónov predaných kusov.

Pôvodný článok

Black Myth: Wukong oficiálne dorazil k hráčom len pred pár hodinami a ihneď sa stal jednou z najúspešnejších hier histórie. Titul okamžite prekonal rekord v počte súčasne hrajúcich hráčov na Steame, o téme informuje PC Gamer aj s detailnými číslami.

Bude to najhranejšia hra v histórii?

Čínska akčná RPG hra Black Myth: Wukong dosiahla počet 2,13 miliónov aktívnych hráčov. Novinka prekonala rekordy v rámci single player hier, a to zdolaním titulov Elden Ring a Cyberpunk 2077 s viac ako 1,2 miliónmi hráčov na Steame. Na najvyššej priečke si tróni multiplayerová ikona PUBG, na ktorý stráca Wukong ešte 1,2 milióna hráčov.

Zdroj: Steam

Hráči sa v Black Myth: Wukong vydajú na strhujúcu cestu čínskou mytológiou a preskúmajú rozľahlý, kúzelný svet plný výziev a divov. Ihneď po vydaní môžete aj v tomto titule využívať technológie RTX. Hráči s GeForce RTX 4090 vďaka DLSS 3.5 bez problémov dosiahnu 100 FPS pri maximálnych detailoch v 4K rozlíšení.

Aktuálne je hra vydana na platformy PC a PlayStation 5, pričom Xbox Series S / X meškajú kvôli technickým problémom.

Mohlo by sa ti páčiť

1 COMMENT

  1. Nepresne informacie. Druha najhranejsia hra v historii steamu (z pohladu navyssieho all-time peak-u) je Palworld. Pred siedmimi mesiacmi ju hralo naraz v jednom momente 2,101,867 hracov. Zdroj : steamdb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -