Jenna Ortega odmieta to, čo ľudí najviac štve na Hollywoode. Svetu odkázala zaujímavú myšlienku

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Jenna Ortega o ženských hrdikách

Jenna Ortega sa čoraz viac stáva miláčikom publika a svoje kvality opätovne dokázala vo filme Beetlejuice, Beetlejuice. Po jeho premiére viedla celú radu rozhovorov, medzi ktorými bol jeden pre MTV. V nich sa prišlo na rozoberanie ťažko diskutovanej témy – zmena pohlavia vo vedení filmov.

Práve témy hlavných ženských hrdiniek sa vo veľkom počas rozhovoru dotkli. Ortegina práca na pokračovaní Beetlejuica bola už druhá spolupráca s Timom Burtonom. Najprv vytvorili spoločne seriál Wednesday, ktorý mladú herečku ešte viac katapultoval k sláve.

Pripraví s Burtonom Nožnicovorukú Edith?

S Burtonom súvisela aj otázka, ktorá prišla od moderátora Josha Howoritza. Spýtal sa, či herečka zvažovala, ak by ju režisér oslovil s nejakou rolou, v ktorej vymení pohlavie hlavnej postavy. Či by videla napríklad znovu spracovaného Nožnicovorukého Edwarda ako Nožnicovorukú Edith. Na to Ortega odpovedala:

„Milujem to, že v dnešnej dobe je čoraz viac hlavných ženských úloh, myslím si, že to je výnimočné. Ale mali by sme mať svoje vlastné. Nemám rada nejaké verzie a spin-offy, nechcem vidieť niečo ako Jamie Bond. “

Pri bondovkách je to jasné

Ortega je tak rozhodne za viac ženských postáv vo vedení, nepáči sa jej však myšlienka, že by mali byť ženské prerábky už známych značiek. Čo sa týka Bonda, tu zrejme ide o bezpečné teritórium.

Nádeje na ženského agenta 007 vysmiala ešte v roku 2021 aj Barbara Broccoli, producentka a majiteľka práv na postavu Jamesa Bonda. Opakovane v rozhovoroch hovorila, že Bond je jednoducho muž a nikdy ho nemôže stvárňovať žena. Dokonca si neodpustila ani malý vtip na fanúšikov, ktorí podobnú správu šírili v zatiaľ poslednom filme Nie je čas zomrieť.

Zdroj: variety.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -