Reklama
sobota, 5 októbra, 2024

Šetreniu je koniec. Ďalšia veľká služba práve zakázala obľúbený trik Slovákov

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)
Reklama

Disney+ zamedzí zdieľanie hesiel

Vzor Netflixu, pri ktorom išlo o zamedzenie „požičiavania“ si účtov a zdieľania hesiel nasledujú aj ďalšie spoločnosti. Ako informovalo Variety, aj Disney+ chce zamedziť zdieľanie hesiel. Kým oproti konkurentovi prinášajú isté výhody, viaceré ich kroky sú ešte ráznejšie. Sledovanie bude možné len vrámci jednej domácnosti, za ďalších členov bude nutné priplácať extra.

Spoločnosť sa rozhodla svoje kroky ozrejmiť aj oficiálnou cestou – správou svojim sledovateľom na oficiálnej stránke. V prvom rade tu definujú pojem Household, teda Domácnosť. Ide o 4 rozličné zariadenia vrámci jednej adresy, kde jeden účet môžu využívať štyria rozliční členovia rodiny.

Reklama
Disney+ Extra člen
Zdroj: thewaltdisneycompany.com

Za kamaráta mimo domácnosti sa bude doplácať

Doteraz však ktokoľvek z nich mohol svoje heslo poskytnúť kamarátovi alebo známemu mimo domova a ten sa vedel prostredníctvom údajov prihlásiť. To už nebude možné. Disney však ponúka možnosť pridať Extra člena. Práve tento člen sa potom prihlási pod vlastnými údajmi, môže mať iba jeden profil s vlastnou históriou sledovania. Dokonca si sem budete vedieť aj preniesť údaje, ak už nejaký profil na Disney+ máte.

Reklama

Musí mať bydlisko v krajine, v ktorej bolo zriadené predplatné Disney+, nemôže mať aktívne ani zrušené predplatné a zároveň môže mať len jeden profil a streamovať a sťahovať iba v jednom zariadení naraz

Ako môžem pridať ďalšieho člena do svojho predplatného Disney+?

Reklama
  1. Prejdite na DisneyPlus.com vo webom prehliadači v počítači alebo mobile a prihláste sa.

    Reklama
  2. Vyberte svoj profil

  3. Vyberte Účet.

  4. V sekcii predplatených služieb a fakturácie vyberte Ďalší člen.

    Reklama
  5. Prečítajte si zmluvné podmienky a vyberte Pokračovať.

  6. Skontrolujte zmeny vo svojom type predplatného a vyberte Pokračovať a zaplatiť.

  7. Zadajte e‑mailovú adresu ďalšieho člena a vyberte Odoslať pozvánku.

    Reklama
  8. Vyberte existujúci profil pre ďalšieho člena alebo vyberte Nový profil, ak ešte nepoužíval predplatné.

  9. Výberom Ďalej odošlete pozvánku.

  10. Na stránke s potvrdením vyberte Rozumiem na dokončenie procesu.

    Reklama

Takýto ďalší člen, ktorý sa môže prihlásiť kdekoľvek mimo domácnosti bude vlastníka účtu stáť 4,99 € mesačne.

Možné je pritom pridať si k účtu iba jedného Extra člena. Disney ozrejmuje, že ak by sa chceli pridať ďalší sledujúci, nie je to možné a musia si vytvoriť svoj vlastný účet. Výhodou však zostáva, že Extra člen sa dá počas roka preniesť na iného človeka. Ten pôvodný však samozrejme stratí prístup k službe.

Disney+ extra člen transfer
Zdroj: thewaltdisneycompany.com

Mysleli aj na cesty

Zodpovedali aj otázku, čo sa stane, ak niekto cestuje alebo sa aktuálne nachádza mimo domova. Vtedy služba automaticky vyhodí hlášku, ktorá používateľovi povie, že zariadenie alebo televízia nie je súčastou Domácnosti. Sledujúci vtedy môže zvoliť možnosti „Som mimo domova“ alebo „Aktualizovať domácnosť“. Príde mu jednorázové heslo a po jeho zadaní sa bude vedieť štandardne prihlásiť.

Reklama

Disney oznamuje, že tento spôsob zavádza už tento týzdeň v Spojených štátoch, Kanade, Costa Rice, Guatemale aj Európe. Zmena sa teda bude týkať aj slovenských predplatiteľov.

V súčasnosti môžete Disney+ sledovať za mesačný poplatok 9,99 €, prípadne za 99,90 € za celý rok. Obraz má rozlíšenie až 4K a disponuje obrazovou kvalitou HDR, pričom zvuk podporuje štandard Dolby Atmos. Naraz môžete používať až 10 zariadení a mať štyri súbežné sledovania Tieto parametre sa už 17. októbra 2024 majú zmeniť.

Reklama

Nové programy programy Standard a Premium

Program Standard za 8,99 € mesačne alebo za 89,90 € ročne budete môcť využívať až na 10 zariadeniach, čo hodnotíme veľmi priaznivo. Úspora jediného eura síce môže vyzerať úsmevne, lenže Disney+ takto môže získať konkurenčnú výhodu, ktorá zákazníkov povedie ku kúpe programu. Problémom pre niektorých zákazníkov môže byť obmedzená kvalita obrazu a zvuku: podporované bude len FullHD rozlíšenie a zvuk 5.1.

4K, HDR a Dolby Atmos dostane zákazník v programe Premium za 11,99 € mesačne, respektíve 119,90 € ročne. Disney+ Premium môžu zákazníci sledovať súbežne na štyroch zariadeniach, zatiaľ čo Disney+ Standard iba na dvoch.

Zdroje: variety.com; thewaltdisneycompany.com

Reklama
Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama