Reklama
sobota, 5 októbra, 2024

Ikonická rozprávková klasika dostala nové spracovanie, diváci spustili lavínu kritiky

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)
Reklama

Pyšná princezná dostáva nové spracovanie

Pyšná princezná je pre mnohých neodmysliteľnou klasikou a klenotom českej kinematografie. Snímku z 50. rokov od Bořivoje Zemana si aj v našich domácnostiach púšťajú stovky ľudí (nielen) počas Vianoce. Preto informácia o novom spracovaní nevyvolala príliš nadšenia. Zvlášť, keď ine o animovanú verziu na štýl Walta Disneyho.

Animák hovorí príbeh kráľa Miroslava, ktorý sa zamiluje do krásnej, no pyšnej princenznej Krasomily. Vydá sa tak do Polnočného kráľovstva, aby si však získal jej srdce, prichádza preoblečený za prostého záhradníka. Objavuje kúzelnú spievajúcu kvietinu, ktorá sa zapáči aj Krasomile. Tá si uvedomí, že bola manipulovaná zradnými radcami a spoločne utekajú z hradu. Začína sa tak dobrodružná cesta s nástrahami, naháňačkami a súbojmi.

Reklama

Animovaná podoba s najmodernejšími technológiami

Nová podoba rozprávky vznikla v réžii Davida Lisého a Radka Berana, ktorý je zároveň aj autorom scenára. Vychádzal pri tom z pôvodného diela od Boženy Němcovej. Oproti známemu filmovému spracovaniu pridáva aj nové postavy z rozprávkového sveta – nešikovného, no milého psíka Bijou či zákernú lasicu Slídila.

Reklama

Tvorcovia filmu chceli pri animácií staviť na najnovšie technológie a oslovili pražské štúdio PFX na čele s Janom Koníčkom. Ruku k dielu priložilo aj štúdio LUMINAR, ktoré chce nadviazať na tradíciu českej animácie, chce ju však inovovať.

Divákov zatiaľ nepresvedčil, nešetrili kritikou

Animácia však veľmi nepresvedčila divákov, ktorí v komentároch pod trailerom od CinemArt nešetrili svojou kritikou. Uvádzali, že film vyzerá ako disneyovka spred 15 rokov. Komentárová sekcia bola kvôli prívalu negatívnych príspevkov vypnutá.

Reklama

Autori nového spracovania však chcú potešiť divákov a tak aj k dabingu prizvali známe hlasy. Princeznú nahovorila Anna Fialová, kráľa Miroslava zase Marek Lambora a Aleš Procházka prepožičal hlas radcovi Maximovi. O hudobný sprievod sa postarali Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek. Snímka poputuje do kín 7. novembra.

Reklama

Ako sa vy pozeráte na nové spracovanie rozprávky Pyšná princezná? Páči sa vám trailer na animovanú podobu alebo podľa vás ide o kazenie klasiky? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroj: CinemArtCZ

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama