Reklama
sobota, 5 októbra, 2024

Apple je horší ako Xiaomi, Huawei aj Google. iPhone 16 Pro Max pohorel vo veľkom teste

Nenechajte si ujsť

Reklama

iPhone 16 Pro Max nie je najlepší

Najnovší iPhone 16 Pro Max sa podrobil testovaniu odborníkmi z Dxomark. Tento renomovaný portál hodnotí kvalitu fotografií a videí u smartfónov v rôznych situáciách bežného používania. Na novú vlajkovú loď od Applu sa prirodzene vzťahovali veľké očakávania. Test jasne ukázal, že nový iPhone má svoje prednosti, no stále je priestor na zlepšenie a maximalizáciu potenciálu.

Inak povedané, ak hľadáte úplne najlepší mobil na fotenie, iPhone 16 Pro Max to rozhodne nie je.

Reklama

Testeri si posvietili na viacero smartfónov a na základe výsledkov jednotlivé modely porovnali. Spomínaný iPhone 16 Pro Max sa s celkovým počtom bodov 157 umiestnil na 4. mieste. V čele rebríčku figuroval Huawei Pura 70 Ultra so 163 bodmi. Nový iPhone predbehli aj Google Pixel 9 Pro XL a Honor Magic6 Pro, ktoré mali oba po 158 bodov.

Reklama

Najlepšia voľba na tvorbu videí

Modely od spoločnosti Apple sa už tradične vyznačujú vysokou kvalitou videa a ani nový iPhone 16 Pro Max nie je výnimkou. Podľa portálu Dxomark je tento smartfón najlepším zariadením na vytváranie videí. Svedčí o tom aj skóre 159 bodov, vďaka ktorému sa model v hodnotení videa umiestnil na prvom mieste.

Dxomark
Zdroj: Dxomark

iPhone 16 Pro Max vyniká najmä vynikajúcou stabilizáciou videa. Ďalej je tu možnosť natáčať vo formáte ProRes, ktorý umožňuje profesionálnu úpravu farieb priamo v telefóne.

Reklama

Dxomark ďalej vyzdvihuje aj podporu 4K rozlíšenia pri vysokej snímkovej frekvencii 120 FPS, vďaka čomu môžete vytvárať plynulé a súvislé spomalené zábery.

Reklama

V oblasti fotografovania ďaleko za konkurenciou

Pri vytváraní fotografií je nový iPhone už trošku pozadu. Podľa vykonaného testu je najväčším kameňom úrazu zoom v režime ultraširokouhlého objektívu. Práve v tejto sfére zaostáva za konkurenčnými smartfónmi. Napríklad taký Google Pixel 9 Pro XL využíva umelú inteligenciu na presné spracovanie obrazu, čo vedie k detailnejším a ostrejším snímkam.

Pri skupinových fotografiách sa môže vyskytnúť problém s hĺbkou ostrosti. Postavy v pozadí sú kvôli tomu mierne rozmazané a nejasné. Ďalším slabým miestom je aj nežiadúca prítomnosť zrnitého šumu pri snímaní v horších svetelných podmienkach.

Apple
Zdroj: Apple

Napriek tomu našli odborníci z Dxomark aj pozitíva v oblasti fotografovania. Vysoko oceňujú presnú farebnosť a dynamický rozsah. Fotografie tak pôsobia prirodzene a živšie aj v tých najnáročnejších svetelných podmienkach. Významným prínosom je aj funkcia zero shutter lag zaručujúca okamžité zachytenie snímky pri stlačení spúšte.

Reklama

iPhone 16 Pro Max je bezpochyby mimoriadne kvalitným smartfónom s mnohými užitočnými funkciami. Svojimi prednosťami je vhodný pre bežných používateľov aj pre náročných tvorcov videí. Avšak aj dielo Applu má svoje muchy, na ktoré môže v konečnom dôsledku doplatiť.

Slabiny pri fotení môžu nahrávať konkurentom ako Huawei Pura 70 Ultra alebo Google Pixel 9 Pro XL. Tie totiž dokázali nový iPhone predbehnúť, aj keď sú už na trhu nejaký ten čas – v prípade Pura 70 Ultra je to už takmer pol roka. To znamená, že kým stihne vyjsť iPhone 17, Huawei aj Google už budú predávať novšie a ešte lepšie telefóny.

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama