Reklama
sobota, 5 októbra, 2024

Nepochopíte, ako ste to bez nej vydržali. Predstavili notebook s geniálnou AI funkciou

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 24 rokov a moje 3 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moja mačka. A tá tretia je tajná.
Reklama

Nový notebook s unikátnymi AI funkciami

Umelá inteligencia (AI) sa čoraz viac dotýka takmer každého aspektu nášho života. Jej prínos je výrazný najmä v segmente osobných počítačov a notebookov, ktoré disponujú inteligentnými funkciami na uľahčenie práce, zvýšenie produktivity a podporu kreativity používateľov. Aktuálne trendy v tejto oblasti vystihuje aj nový notebook Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition s pútavými vychytávkami.

Táto novinka je výsledkom dlhoročnej spolupráce spoločností Lenovo a Intel. Okrem kvalitného spracovania a vysokého výkonu ponúka inovatívne AI funkcie, ktoré hlbšie prepájajú človeka s technológiou. Tieto funkcie zahŕňajú Inteligentné režimy, Inteligentné zdieľanie a Inteligentnú starostlivosť.

Reklama
notebook
Zdroj: redakcia REWIND.sk

Inteligentné režimy

Tieto funkcie využívajú umelú inteligenciu, aby poskytovali používateľom väčšiu kontrolu nad nastaveniami a prispôsobením počítača, pričom sa priebežne prispôsobujú ich potrebám. Dostupné budú len v rade notebookov Aura Edition.

Reklama
  • Režim Pozornosť umožňuje cielene blokovať rozptyľujúce webové stránky, vďaka čomu sa používatelia môžu bez rušenia sústrediť na konkrétnu úlohu.
  • Funkcia Wellness má funkcie pre pohodu očí a s upozorneniami na držanie tela pomáha bojovať proti únave a pripomína používateľom, aby si urobili prestávku. Napríklad ak sa budete hrbiť pred notebookom, kamera to uvidí a počítač vás upozorní, aby ste sa vyrovnali.
  • Režim spolupráce zlepšuje zážitok z videohovorov vylepšením obrazu pri slabom osvetlení, virtuálnym moderátorom a rozmazávaním pozadia.
  • Režim ochrany sa zameriava na zvýšenie bezpečnosti a zabezpečuje prácu s citlivými informáciami pomocou funkcií Privacy Alert, Privacy Guard či automatické spúšťanie VPN. Počas tohto režimu notebook pomocou kamery taktiež rozozná, keď sa vám niekto spoza ramena pozerá na obrazovku a dokáže vás na to upozorniť alebo automaticky rozmazať obsah na displeji.
  • Režim výkonu ponúka rýchly prístup k nastaveniam režimu nabíjania, ktoré pomáhajú vyvážiť výkon a spotrebu energie a predĺžiť čas medzi nabíjaniami.

Inteligentné zdieľanie

Táto funkcia zabezpečuje zdieľanie obrázkov medzi smartfónmi a notebookmi pomocou umelej inteligencie. Jednoduchým priložením smartfónu so systémom Android alebo iOS k počítaču sa obe zariadenia automaticky prepoja. Pre prenos najnovších fotografií medzi zariadeniami potom iba stačí vybrané snímky pretiahnuť prstom. 

Inteligentná starostlivosť

Ponúka podporu a riešenie problémov v reálnom čase so skúsenými technikmi spoločnosti Lenovo, ktorí sú k dispozícii prostredníctvom počítača aj telefónu. Používatelia môžu využiť živý chat alebo telefonickú podporu a požiadať o pomoc v rámci predplatenej služby Lenovo Premium Care Service.

Reklama
lenovo
Zdroj: redakcia REWIND.sk

Výkonný hardvér v neuveriteľne malom tele

V notebooku Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition sa nachádza procesor Intel® Core™ Ultra 7 (Series 2) s ôsmimi jadrami a jednotkou NPU s výkonom viac ako 45 TOPS, čo zaisťuje vysoký výpočtový výkon s podporou umelej inteligencie. Procesor má navyše lepšiu energetickú účinnosť ako predošlá generácia, pri niektorých činnostiach má až o 30 % nižšiu spotrebu energie.

Reklama

Zariadenie je k tomu veľmi tenké (13,9 mm) a ľahké, s váhou začínajúcou už od 1,46 kg. Disponuje 70 Wh batériou, ktorá ponúka výdrž až do 23 hodín pri prehrávaní videa (1080p) a 15 hodín pri surfovaní na webe. 

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama