Reklama
sobota, 5 októbra, 2024

Zamrznuté PC a rozbité nastavenia. Nová Windows aktualizácia je čisté šialenstvo

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 24 rokov a moje 3 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moja mačka. A tá tretia je tajná.
Reklama

Nová Windows aktualizácia spôsobuje veľké problémy

Na svete asi neexistuje softvérová spoločnosť, ktorá by vám neodporučila vždy používať aktuálne aplikácie. Aj Microsoft by rád videl, že všetci si nainštalujú novú aktualizáciu čo najskôr. Ako sa však opäť ukazuje, nie vždy to musí byť dobrý nápad. Každá Windows aktualizácia síce prináša opravy chýb a problémov, no tiež môže nejaké nové spôsobovať. A tentokrát je to naozaj vážne.

Ako informuje portál PCMag, používatelia, ktorí si nainštalovali nový update Windows 11 KB5043145 z 26. septembra, majú nepríjemné problémy.

Reklama

Zdanlivo u každého sa to prejavuje inak, no nejde o malé technické komplikácie, ale závažné narušenie použiteľnosti systému. Ľudia sa sťažujú, že im prestali fungovať Bluetooth alebo USB zariadenia pripojené k počítaču. To zahŕňa aj najbežnejšie PC príslušenstvo, ako myši, klávesnice a slúchadlá.

Reklama

Niektorým ľuďom sa tiež začal samovoľne vypínať počítač. Jeden z používateľov sa na Reddite sťažuje, že po inštalácii aktualizácie Windows 11 sa muselo „niečo pokaziť“ v jeho systémových súboroch. „Dostával som BSOD každých 15 minút.“ Pojmom BSOD odkazuje na „Blue Screen Of Death“, alebo notoricky známu chybovú modrúobrazovku smrti“.

Nakoniec musel používateľ celý operačný systém preinštalovať nanovo.

Reklama

Na internetových fórach sa objavujú aj ďalšie prípady problematickej prevádzky Windowsu po poslednej aktualizácii. Niektorí používatelia sa stretli s komplikáciami pri používaní Wi-Fi internetu alebo aplikácií na spúšťanie Linuxu. PCMag navyše poznamenal, že problémy sa zdanlivo najčastejšie dotýkajú Asus notebookov.

Reklama

Ako problém riešiť?

Microsoft si už chybu priznal a na oficiálnej stránke venovanej aktualizácii Windows 11 KB5043145 z 26. septembra informujú, že „niektorí používatelia“ sa môžu stretnúť so situáciou, kedy sa ich „zariadenie opakovane reštartuje alebo prestane reagovať.“

microsoft logo mwc
Zdroj: redakcia REWIND.sk

Podľa všetkého sa tieto problémy vyriešia automaticky. Operačný systém rozpozná, že niečo nie je v poriadku a samovoľne sa spustí služba Automatic Repair.

Spoločnosť tiež zaradila tento technický nedostatok na zoznam známych problémov, ktoré budú vyriešené prostredníctvom služby Known Issue Rollback. Ak ale problémy nepominú automaticky, Microsoft odporúča manuálne reštartovať počítač. Tým sa má spustiť automatická oprava systému.

Reklama

Nie je to prvýkrát

Za poslednú dobu už Microsoft viackrát čelil obdobným sťažnostiam. Júnová aktualizácia KB5039302 tiež spôsobovala, že niektoré počítače sa zasekli v opakovanom cykle reštartovania a modrých obrazoviek smrti. Situáciu naposledy vyriešili tak, že aktualizáciu stiahli. Tentokrát si ale zjavne sú istí krokmi voči automatickým nápravám.

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama