Reklama
sobota, 5 októbra, 2024

Posledný klinec do rakvy hranej Snehulienky. Herečka povedala niečo, čo jej ľudia nezabudnú

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 24 rokov a moje 3 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moja mačka. A tá tretia je tajná.
Reklama

Bude hraná Snehulienka prepadák? Disney si to očividne praje

Je to jeden z najviac kontroverzných projektov Disney. Hraná Snehulienka je nadchádzajúcim filmom v novodobej snahe štúdia oživiť legendárne animované príbehy v doteraz nevidenej podobe. Bol tu už napríklad hraný Aladin (2019), Leví kráľ (2019), Mulan (2020), Pinocchio (2022) a mnohé ďalšie. Žiadny z nich nebol vyslovene dobre prijatý, no chystaná Snehulienka, ktorá má vyjsť v roku 2025, údajne prerazí nové dno.

Problémy začali už po ohlásení hraného spracovania ikonickej rozprávky z roku 1937. Pôvodný film je jedným z najdôležitejších kúskov histórie kinematografie, technologicky bol revolučný a znamenal začiatok zlatej éry Disney. Skepticizmus bol teda prirodzený, už len z princípu, že ide o citlivé dielo a akýkoľvek pokus o jeho prerobenie bude musieť byť opatrný.

Reklama

Firma ale išla proti očakávaniam divákov a do hlavnej úlohy obsadila herečku Rachel Zegler s kolumbijským pôvodom. To sa ľuďom nepáči najmä kvôli tomu, že sa podľa nich absolútne nehodí na stvárnenie postavy zo stredoeurópskeho prostredia, ktorá má byť biela ako sneh. Herečka na to zareagovala, čím len priliala olej do ohňa. Jej prehlásenie si prečítate nižšie.

Reklama

Trailer nepomohol

Nedávno Disney navyše zverejnilo trailer, ktorý ešte viac rozdúchal vášne divákov. Pobúrili ich CGI škriatkovia a tiež vyjadrenia herečiek Rachel Zegler a Gal Gadot (Gadot stvárni zlú kráľovnú) o tom, že Snehulienku tentoraz princ nezachráni. „Nebude snívať o pravej láske. Bude snívať o tom, že sa stane vodkyňou”, vyhlásila Zegler.

Zegler sa znova činí

23-ročná herečka očividne nemá problém s nepriazňou fanúšikov klasickej rozprávky, práve naopak to zjavne využíva na publicitu a spôsob promovania filmu. Dokazuje to aj jej nový rozhovor s Variety, v ktorom sa rozrozprávala o jej chystaných projektoch aj o tom, ako pristupuje k sláve. „Byť známy nie je pre ‚slabých‘ ľudí,“ hovorí herečka.

Reklama

Avšak, upozorňujem, že si tento výrok nezamieňajte s aroganciou. Mladá Rachel Zegler to totiž povedala v reakcii na vyhrážky smrťou kvôli jej obsadeniu do jej posledných filmov. Nech už je váš názor na hranú Snehulienku akýkoľvek, musíte uznať, že toto už je cez čiaru.

Reklama

Zegler sa rozhodla tiež upokojiť časť divákov, ktorí sa boja poškvrnenia legendárnej rozprávky. Reagovala na častú kritiku ohľadom toho, že Snehulienka má byť svetlej pleti a preto sa tak volá.

V našej verzii Snehulienka prežila snehovú búrku, keď bola malá, a preto sa ju rodičia rozhodli takto pomenovať,“ hovorí herečka. Moderné spracovanie má navyše „mladým ženám pripomínať ich silu.“

nova snehulienka disney
Zdroj: Disney

Beriete nové vysvetlenie pôvodu mena Snehulienka, alebo je to podľa vás lacný spôsob, ako sa vyhnúť kritike? Myslíte si, že je v poriadku, ak fiktívnu postavu stvárňuje herečka s kolumbijskými koreňmi, alebo je vám to jedno? Napíšte nám do komentárov.

Reklama
Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

2 COMMENTS

  1. Tento film je vrcholom wokeizmu v hollywoode. Disney niet pomoci. Začína to zlým kastingom: Gal Gadot je ďaleko krajšia ako Rachel Zeegler, trpaslíkov nemôžu hrať ľudia postihnutý dwarfizmom tak ich nahradia CGI grafikou. Ďalej je to osobnosť hlavnej postavy: v originále z vďačnosti , že môže u nich bývať, sama upratuje chalupku trpaslikov a pritom jej pomáhajú zvieratká. V novej verzií príde a rozkazuje, lebo ona je taká úžasná už od narodenia a všetci zo mňa padnite na zadok.. Najlepšie je že minuli už odhadom 300 miliónov dolárov+marketing, tento film si bude potrebovať zarobiť aspoň miliardu dolárov aby bol na nule

  2. ludia sa hlavne boja, ze to skurv.. ehm pokazia ako Petra Pana. S farbou pleti to zamna nema nic spolocne, Rachel vyzera presne tak, ako som si predstavoval ze by vyzerala Snehulienka. Trochu je opalena, no a co? Problem je ale vo vyjadreniach tejto damy, ktorymi si ziskala povest, ze je take 4nohe zvieratko, co nam dava mliecko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama