streda, 16 októbra, 2024
Reklama

Jedna z najlepších hier dostane pokračovanie, máme detaily

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Milovaná survival hororová hra dostáva pokračovanie

Zdá sa to neuveriteľné, ale známa hra Alien: Isolation už oslavuje 10. výročie. Populárny survival hororový titul vyšiel už v roku 2014. Práve na jeho „narodeniny“ sa vývojárske štúdio Creative Assembly rozhodlo priniesť fanúšikov skvelú správu. Hra má oficiálne potvrdené pokračovanie.

Informáciu priniesol na svojej sociálnej sieti X (Twitter) riaditeľ štúdia Al Hope. Vo svojom príspevku uvádza:

Reklama

„Na 10. výročie je len príznačné, aby sme vám dali vedieť, že sme vaše volania počuli nahlas a zreteľne. Dnes mám tú radosť vám oznámiť v mene celého tímu, že pokračovanie k hre Alien: Isolation je v skorých fázach vývoja. Tešíme sa na to, ako s vami budeme zdieľať viac detailov, keď budeme na to pripravení.“

Pri vydaní nebola úspešná, rokmi naberala na popularite

Prvá hra je po dekáde odkedy vyšla už takpovediac fenoménom. Prekvapivo však v čase svojho uvedenia nedostala práve veľa docenenia. Za prvý mesiac od jej vydania sa predalo iba milión kópií a toto číslo za pol roka stúplo iba na 2,11 milióna predaných kusov.

Reklama

Štúdio Sega, ktoré stálo za vydaním hry, ju tak nepovažovalo za komerčný úspech a neplánovali priniesť ďalší diel. Už v roku 2015 však vtedajší riaditeľ spoločnosti Assembly uviedol, že nie je vylúčené, aby pridali ďalšiu hru s votrelcami do ich portfólia, pretože sú na svoj produkt hrdí a vidia, ako narastá záujem hráčov.

Správny čas pre návrat k votrelcom

Skutočne, pre hráčov ide za 10 rokov od uvedenia pre novú kultovú záležitosť. Podobne ako pôvodný film z roku 1979 len narastal na popularite, tak to bolo aj s hrou samotnou. Hráči sa k nej radi vracajú kvôli jedinečnej atmosfére aj teraz v roku 2024.

Reklama

Navyše, momentálne séria a celá značka Votrelec zažíva nový boom. V kinách pred niekoľkými týždňami bodoval nový film s podtitulom Romulus a na budúci rok dostaneme seriál s podtitulom Zem, ktorý prinesie xenomorfov na našu planétu. Teraz je tak ideálny čas na to, aby Alien: Isolation dostalo pokračovanie. Otázkou zostáva, či sa zachová názov, alebo dostaneme iné pomenovanie.

Reklama

Potrebné vzpruha pre herné štúdio

Navyše pôjde aj o potrebnú vzpuru pre štúdio Creative Assembly, ktoré má za sebou niekoľko ťažkých mesiacov. Bola zrušená ich strieľačka Hyenas, o nový titul Pharaoh zo značky Total War bol mimoriadne slabý záujem a hráčov sklamal aj nový stiahnuteľný obsah pre hru Total War: Warhammer 3. Tu však spoločnosť mimoriadne rýchlo zareagovala a vydali nové, oveľa lepšie hodnotené DLC.

Okrem ďalšej hry s votrelcami chystá štúdio aj iný, často žiadaný titul. V máji dali von informáciu, že pracujú na troch nových hrách zo série Total Wars. Krátko nato bolo oznámené, že jedna z nich bude zasadená do sveta Star Wars.

Patríte medzi fanúšikov hry Alien: Isolation? Čo hovoríte na to, že dostáva pokračovanie? Budete na neho netrpezlivo čakať? Dajte nám vedieť v komentároch.

Reklama

Zdroj: ign.com

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama