streda, 16 októbra, 2024
Reklama

Čakali sme 15 rokov. Kultovú hru od Rockstar si konečne zahrá obrovská skupina hráčov

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Známa hra od tvorcov GTA príde v novej podobe

Keď sa povie Rockstar Games, veľké množstvo ľudí si zrejme ako prvú vybaví sériu GTA. Táto spoločnosť však stojí aj za inou obľubovanou a už kultovou sériou – Red Dead Redemption.

Vieme, že z tej sa tešia predovšetkým hráči na konzolách. Druhá hra sa síce minulý rok dočkala svojho vydania na PC, tá prvá však stále nie. To sa ale čoskoro zmení.

Reklama

Hráči žiadajú vydanie jednotky na počítačoch už takmer 14 rokov odkedy hra vyšla exkluzívne na PlayStation. Hlasy sa ozvali ešte silnejšie po tom, čo bola takýmto spôsobom vydaná dvojka, ktorá prišla o celé roky neskôr. Rockstar sa však k situácii nevyjadroval. A o to prekvapivejšie je ich súčasné vyhlásenie.

Reklama

PC hráči nedostanú len port

Spoločnosť vydala krátku ukážku, v ktorej oznamujú nové vydanie pôvodnej hry aj datadisku Undead Nightmare na počítače. Stane sa tak už onedlho – 29. októbra. Pôvodné Red Dead Redemption bude dostupné na platformách Steam, Epic Games aj Rockstar Store. Cenovka zatiaľ nie je známa.

Našťastie však Rockstar na svojom oficiálnom webe odhalil aj viac detailov. Na vedomie dávajú, že nepôjde len o port, ale o úplne novú verziu. Bude totiž podporovať 4K s frekvenciou 144 Hz a ponúkne aj širokouhlé rozlíšenie pre monitory s pomerom 21:9 a Super Ultrawide pre ultraširokouhlé monitory s pomerom strán 32:9.

Reklama
Red Dead Redemption PC
Zdroj: Rockstar Games

Po 14 rokoch s neuveriteľnými grafickými možnosťami

Škálovanie budú mať na starosti technológie Nvidia DLSS 3.7 a AMD FSR 3.0. Vďaka nim budú mať hráči možnosť si nastaviť vzdialenosť vykresľovania či kvality tieňov. Samozrejme hovoria aj o prispôsobení ovládania pre klávesnicu a myš.

Reklama

Po dlhých 14 rokoch sa tak môžu aj PC hráči vcítiť do postavy Johna Marstona, ktorý križuje fiktívne lokality na americkom stredozápade. Jeho atmosféru a rozmanitosť akcií podčiarkuje aj viacero ocenení, ktoré hra za takmer dekádu a pol od svojho vzniku získala.

Čo hovoríte na to, že aj prvé Red Dead Redemption konečne prichádza na PC? Zahráte si ho takýmto spôsobom aj vy? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroj: Rockstar Games

Reklama
Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama