streda, 16 októbra, 2024
Reklama

Špičkovú službu operátora môžu používať už milióny Slovákov. Prečo ju budete chcieť?

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 24 rokov a moje 3 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moja mačka. A tá tretia je tajná.

Už 82,8 % Slovákov môže využívať TOP službu

Viac ako 82 % Slovákov sa môže pripojiť do 5G siete od O2. Operátor je uprostred modernizácie svojej sieťovej infraštruktúry spojenej nielen so zlepšením kvality signálu, ale aj rozširovaním pokrytia 5G technológiou.

Od začiatku tohto roka operátor pokryl až 673 nových miest a obcí a celkovo je 5G signál dostupný už v 1682 lokalitách Slovenska. Kým začiatkom roka bola 5G sieť dostupná pre 70,1 % obyvateľov Slovenska, koncom septembra ju už mohlo využívať 82,8 % ľudí.

Reklama

„Rozširovanie našej vymakanej 5G siete predstavuje významný krok vpred hlavne pre našich zákazníkov, ktorým prináša nielen rýchlejšie a stabilnejšie pripojenie, ale aj nové možnosti využitia technológií budúcnosti. Vďaka rýchlejšej a výkonnejšej sieti môžeme ponúkať inovatívne služby, ktoré uľahčujú každodenný život,“ povedal Slavomír Pšenák, technologický riaditeľ O2.

Reklama

O2 približuje zákulisie rozširovania 5G siete aj v najnovšej kampani, ktorej hlavnou postavou je inžinier O2 sietí Tomáš Kinik. Televízny spot zobrazuje tvrdú prácu aj ľudský prístup, pričom autenticky zachytáva nástrahy, s ktorými sa stretávajú všetci zamestnanci, ktorí pracujú na 5G sieti od O2.

Výhody 5G pocíti každý

Výhody 5G siete pre zákazníkov sú predovšetkým stabilita a rýchlosť dátového pripojenia. Prechod na vyššiu rýchlosť znamená pre zákazníka ešte lepší užívateľský zážitok z dátovania, počúvania hudby či sledovania filmov a videí. Najnovšie technológie totiž umožňujú rýchlejší tok mobilných dát, a tým pádom aj využívanie mobilných aplikácií. 

Reklama

Pre využívanie 5G siete sa zákazník musí nachádzať v lokalite, v ktorej je dostupné pokrytie.

Reklama

Zároveň platí, že k sieti sa môže zákazník pripojiť iba na zariadeniach, ktoré ju podporujú. Zo štatistík však vidno, že každý mesiac narastá počet zákazníkov s vhodným zariadením, s ktorým si môžu naplno užiť výhody siete. Podiel týchto zariadení v O2 sieti bol na konci septembra 31,8 %.

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama