streda, 16 októbra, 2024
Reklama

Svoje úlohy zvládli epicky. Týchto vedľajších záporákov sme nenávideli ešte viac ako hlavných

Nenechajte si ujsť

Ondrej Surmai
Ondrej Surmai
May the Dark Side be with you, Anakin!

Mnohí diváci by si mohli myslieť, že predviesť kvalitný výkon v úlohe záporáka je jednoduché. Lenže ak veľmi tlačíte na pílu, prehrávate, ak netlačíte na pílu, diváci si nevšimnú, že ste zlý.

Ešte ťažšie to máte, ak ste len doplnkom v danom filme alebo skôr nie ste hlavným, ale vedľajším záporným hrdinom. To už je skutočne ťažký oriešok, ale tieto osobnosti to zvládli na výbornú. Predstavujeme vám vedľajších záporákov, ktorých sme sa báli ešte viac ako tých ústredných.

Reklama

8. Bane – Návrat Temného Rytiera (2012)

Po filme Temný Rytier (2008), z ktorého sa vykľul miliardový megahit by takmer žiadny herec nechcel stáť na mieste, ktoré patrilo Heathovi Ledgerovi. Ten totiž predviedol Oscarom ocenený výkon a stal sa tak najobľúbenejším predstaviteľom Jokera. Pre herca Toma Hardyho to bola veľká výzva.

Reklama

A zvládol to na jednotku. Bol pre Batmana skôr fyzickým, ako psychickým protivníkom, na rozdiel od Jokera. A napokon nebol on tým hlavným záporákom. Tým bola Talia al Ghul, ktorá je dcérou Ra’s al Ghula, záporáka z prvého dielu The Dark Knight Trilogy (2005 až 2012). Aj keď sa francúzska herečka Marion Cotillard snažila ako len mohla, na Banea nemala.

7. Loki – MCU (2008 až 2024)

Loki je jedným z tých záporákov, ktorých skrátka musíte milovať. Charizmatický, štýlový a perfektne zahraný skvelým britským hercom Tomom Hiddlestonom. Aj keď sa to tak mohlo zdať, Loki nikdy nebol hlavnou zápornou postavou. Tou bol od počiatku Thanos, ktorého silu diváci pocítili vo filmoch Avengers: Infinity War (2018) a Endgame (2019).

Reklama

Loki bol však jeho viac ako solídnym zástupcom. Niekoľkokrát obalamutil svojho brata Thora (Chris Hemsworth), pričom by sme ho len ťažko označili za kladnú postavu. Loki je skôr niečo ako anti-hrdina, ktorý však v posledných rokoch prešiel akoby reštartom svojej postavy a už nenarobí toľko škody ako kedysi. Teda väčšinou.

Reklama

6. Scarescrow – Batman začína (2005)

V roku 2005 štúdio DC prebudilo svoju takmer mŕtvu legendu. Režisér Christopher Nolan natočil famózny triler s Batmanom ako hlavným hrdinom a ľudia boli nadšení. Nielen vďaka skvelému vizuálu či famóznemu príbehu, ale aj kvôli širokej palete záporákov. Či už to bol Carmine Falcone, Ra’s al Ghul alebo Scarecrow.

Toho si zahral Cillian Murphy a aj keď diváci od tejto postavy veľa nečakali, napokon z týchto záporákov vyčnieval najviac. Šialený psychiater to dotiahol do všetkých troch dielov, pričom samozrejme popri Jokerovi sa už diváci naňho až tak veľmi nesústredili.

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama