piatok, 18 októbra, 2024
Reklama

Pokazili klasickú rozprávku? Česi natočili akčnú Zlatovlásku so špeciálnymi efektmi (TRAILER)

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 24 rokov a moje 3 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moja mačka. A tá tretia je tajná.

Nová Zlatovláska od českých filmárov, ktorú si nikto nepýtal…

Zlatovláska patri medzi tie najznámejšie rozprávky, aké kedy vznikli. Pravdepodobne aj preto sa Česi opäť rozhodli sfilmovať ju – ide zjavne o garantovaný komerčný úspech. Novodobá rozprávka má však moderný šmrnc. Ako uvidíte v traileri, nechýbajú v nej ani špeciálne efekty a množstvo akcie.

Popis príbehu

Kráľovský panoš Jiřík (Tomáš Weber) ochutná kúsok čarovného hada a porozumie reči zvierat. Previní sa však neuposlúchnutím kráľovho rozkazu a čaká ho buď trest smrti, alebo neistá a nebezpečná cesta za Zlatovláskou, princeznou z tajomnej ríše uprostred jazera.

Reklama

Na cestu sa vydáva v sprievode Štěpána (Marek Lambora), s ktorým vyrastá od detstva, a Štístka, malého psíka, ktorému Jiřík zachránil život.

Na ceste zažije Jiřík veľa dobrodružstiev a prekvapení. Netuší, že Štěpán je plný závisti a nie je takým úprimným priateľom, akým sa zdal byť. Našťastie má Jiřík odvážnych spojencov, zvieratá, ktorým pomohol.

Verná klasike s moderným šmrncom

Príbeh českého spisovateľa Karela Jaromíra Erbena tvorcovia jemne upravili, aby lepšie zapadol do dnešnej doby. Tým najväčším rozdielom bude veľké zastúpenie zvierat, s ktorými bude Jiřík komunikovať. Gro príbehu bude tvoriť samotná púť za princeznou z tajomnej ríše.

Reklama

Keď sa povie filmová Zlatovláska, pravdepodobne si spomeniete na československú klasiku z roku 1973, ktorá sa inšpirovala Erbenovými aj Dobšinského rozprávkami. Zaujímavosťou je, že kráľa si v nej pred vyše 50 rokmi zahral herec Petr Štěpánek. Ten sa po celých desaťročiach vracia do tejto úlohy v novej Zlatovláske, ktorá príde začiatkom roku 2025.

Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama