piatok, 18 októbra, 2024
Reklama

Garantované zimomriavky a nočné mory. Tvorca V zajatí démonov má nový horor, sledujte trailer

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 24 rokov a moje 3 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moja mačka. A tá tretia je tajná.

Najlepší horor 2025 príde už vo februári

Fanúšikovia hororového žánru, dávajte pozor. Prichádza unikátne spojenie 4 faktorov, ktoré garantujú poriadne strašidelný a kreatívny zážitok. Už vo februári 2025 uvidíme nový film Opica (The Monkey), ktorý sa z prvej ukážky javí tak správne „uletený“. Nechajte ma, aby som vám vysvetlil, prečo si ho nesmiete nechať ujsť.

Tým prvým dôvodom je režisér. O snímku sa postaral Osgood Perkins, ktorý len pred pár mesiacmi zaujal svet svojim hororovým trilerom Longlegs. Aj keď nie každého vydesil do morku kosti, nikto mu nemôže poprieť skutočne bravúrnu réžiu. Aj vďaka nej viacerí diváci označovali jeho posledný projekt s Nicolasom Cageom za najlepší horor 2025.

Reklama

Potom je tu fakt, že Opicu produkoval James Wan. Toto meno pravdepodobne nemusím predstavovať žiadnemu fanúšikovi hororov. Wan režíroval prvý diel série Saw, desivý Insidious alebo vytvoril značku V zajatí démonov. Okrem toho sa podieľal aj na tvorbe hororu Annabelle. Jeho prítomnosť pri budúcoročnom projekte by tak mala znamenať minimálne nadpriemerný hororový zážitok.

Reklama

Príbeh Opice bude vychádzať z poviedky Stephena Kinga, ktorú do podoby scenára adaptoval samotný Perkins. Spolupracoval pritom s produkčnou spoločnosťou NEON, ktorá stojí za filmami ako Parazit, Anatómia pádu či Portrét ženy v plameňoch. Pre predstavu kvalít tejto spoločnosti, len tieto tri menované filmy spolu vyhrali 5 Oscarov.

„Zomrú všetci, a to je šialené“

V hlavnej úlohe nadchádzajúceho hororu sa ukáže Theo James. Ide o obyčajného muža s ženou a deťmi, ktorý má jeden zásadný problém: celú jeho rodinu terorizuje zlovestná opičia hračka. Vždy, keď udrie svojimi činelmi, niekto umrie.

Reklama

Ako vidíte v traileri, nepôjde len o drsne temný horor. Atmosférou totiž pripomína aj akúsi zvrátenú či priam absurdnú komédiu v kombinácii s trilerom. Ak tento mix tónov a žánrov dopadne rovnako dobre ako v prípade Longlegs, tak sa rozhodne máme na čo tešiť. Opica má naplánovanú premiéru na 20. februára 2025.

Reklama
Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama