nedeľa, 27 októbra, 2024
Reklama

Toto nevyzerá dobre. Chystaný Star Wars film má vážny problém

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Star Wars film stratil scenáristu

Pomerne nedávno, augustové vystúpenie spoločnosti Lucasfilm, dalo fanúšikom novú nádej. Vedia nielen to, kedy príde najbližší Star Wars film, ale rovno aj tri ďalšie. Oslavy však možno boli predčasné, teraz sa vďaka portálu Variety dozvedáme, že jeden z nich opúšťa scenárista. Otázkou zostáva, či sa tak dokáže dodržať stanovený dátum premiéry.

Najbližší projekt, ktorý máme z praďalekej galaxie na veľkom plátne vidieť, bude film Mandalorian a Grogu. Ten je našťastie neohrozený a Jon Favreau už dokončil nakrúcanie a uvidíme ho v máji 2026. Ďalšie dva filmy dostali dátumy premiéry na december 2026 a december 2027.

Reklama

Schystal to film o Rey

Jedným z týchto filmov je nadviazanie na príbeh Rey, ktorú sme naposledy videli v roku 2019 vo epizóde IX s podtitulom Vzostup Skywalkera. Herečka Daisy Ridley svoju postavu posunie o niekoľko rokov vpred, kedy zakladá novú Akadémiu Jediov a snaží sa trénovať novú generáciu držiteľov Sily.

Reklama

Sníku režíruje Sharmeen Obaid-Chinoy, pre ktorú pôjde o prvý režijný debut za nedokumentárny film. Za jej dokumenty  je však mimoriadne oceňovanou a je držiteľkou už dvoch Oscarov. Pri premiére svojho posledného životopisného dokumentu o návrhárke Diane von Furstenberg počas júna prezradila, ako chce viesť svoj sci-fi film. Povedala, že využije svoje znalosti a vykreslí skôr cestu Rey ako ženskej Jedi.

Tvorca je značne zaneprázdnený

Problémom je aktuálne scenárista. Dej mal tvoriť Steven Knight, ktorý však teraz projekt opustil. Má predsa len dostatočne nabitý kalendár. Pre televíziu FX tvorí trilerovú minisériu The Veil, pre Disney pracuje na boxerskom seriáli A Thousand Blows a s BBC pripravuje 6-dielnou hudobnú drámu This Town.

Reklama

Knight sa činí aj mimo seriálového sveta. Pripravuje aj film s jednoduchým názvom Maria. Rozpovie príbeh slávnej sopránistky Marie Callas, ktorú si zahrá Angelina Jolie.

Reklama

Jeho odchod môže nepriaznivo ovplyvniť produkciu filmu. Ak si však spoločnosť nastavila jeho premiéru na december 2027, stále má dostatok času na to, aby vedeli začať nakrúcanie počas budúceho roka.

Čo hovoríte na to, že Star Wars film o Rey opustil scenárista? Zdrží sa podľa vás kvôli tomu film alebo stále dokáže Lucasfilm rozbehnúť produkciu počas budúceho roka? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroj: variety.com

Reklama
Reklama

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -
Reklama